Helgöppet på transportbilsmässan gick över förväntan

Transportbilsmässan "Bilar som jobbar" arrangerades på Stockholmsmässan 22-25 januari. Med facit till hands har Transportnytt ställt frågor till Bercos vd och tillika LCV-föreningens ordförande, Jim Wallström, samt till Ulf Neumann, vd hos System Edström, företaget som var mässans initiativtagare.

Mässan Bilar som jobbar var en del av Stockholm Motor Weekend 22-25 januari. Totalt besökte 55 184 personer Stockholmsmässan under de fyra dagarna, varav merparten inte kom längre än till MC-mässan. Men en hel del hittade fram till yrkesfordonen och initiativtagarna till mässan var nöjda.

I Transportnytt 2-2015 finns ett större mässreportage. Du kan beställa tidningen från Transportnytts prenumerationsavdelning eller läsa den som e-tidning.

Hur ser ni på utfallet av årets upplaga av Bilar som jobbar?

Jim Wallström: Mässan Bilar som jobbar är viktig för vår bransch och för alla som använder arbetsfordon upp till 3,5 ton. I år kompletterades även mässan Bilar som jobbar med MC Mässan och Stockholm Lifestyle Motor Show vilket lyfte bilar som jobbar till en annan nivå.

Ulf Neumann: Vi och de närmaste tyckte den gick över förväntan, speciellt lördagen med mycket folk och intresserade besökare. Vi fick långa leeds och andra jag pratat med (blad andra Ford) tyckte likadant.

Hur kan Bilar som jobbar göras ännu bättre och mer attraktivt?

JW: Inom branschföreningen Svenska LCV-föreningen för lätta lastbilar samt påbyggare så beslutades det på vårt medlemsmöte på torsdagen på mässan att vi skickar ut en enkät där alla våra medlemmar får ge sina synpunkter på förbättringar. När enkäten är slutförd kommer styrelsen att ha ett uppföljande möte med mässan Bilar som jobbar.
UN: Viss förändring av C-hallen kommer jag att diskutera med mässan. Att man lägger Bilar som jobbar ut med en hel långsida och Stockholm Lifestyle Show utmed den andra. En annan sak som kommer att tas upp är en VIP-hantverksfrukost för Bilar som jobbars kunder på fredag morgon.

En titt i LCV-föreningens medlemsmatrikel visar att bilimportörerna saknas. Detta trots att bilimportörer och inredare/påbyggare är helt beroende av varandras existens. Varför? Vad kan göras för att få med dem?

JW: Bra fråga. Vi är en relativt nystartad branschförening där vårt primära mål var att få med våra medlemmar som består av påbyggare och inbyggare för lätta lastbilar. Vi har blivit överraskade av intresset för branschfäreningen och på ett år har vi vuxit till över 30 medlemmar. Nästa steg är att få en dialog med bilimportörerna.
UN: Bilimportörerna har svårt att få med ledningen på detta då dom tycker att dom är med i Bil Sweden. Vi jobbar på att få med dem som representanter åtminstone, men har inte lyckats hittills. Vi lobbar mot att bli starkare mot Transportstyrelsen och i andra relevanta frågor.

Christer Andersson

Publicerad 2015-03-05 10:32

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Köpa ny transportbil?

tbg 2020

Transportbilsguiden 2020

Med alla transportbilar
upp till 3,5 ton

Pris 60:-

Beställ den här.