Färdig E-Caddy kallas fortfarande för koncept

(Foto: Christer Andersson)  Elversionen av Caddy har rullat i ett tvåårstest och känns nu helt färdig för produktion. (Foto: Christer Andersson) Elversionen av Caddy har rullat i ett tvåårstest och känns nu helt färdig för produktion.

För två år sedan tittade vi på VW Caddy med eldrift. Nu har vi provkört och konstaterar att bilen verkar färdig för produktion. Men, den kallas fortfarande för "koncept".På transportsidan slutför VW ett tvåårstest med sju eldrivna VW Caddy Maxi i samverkan med förbundshuvudstaden Hannover. Bilar som utseendemässigt inte skiljer sig från en diesel-Caddy och som har motsvarande lastkapacitet och lastvolym.

Liksom konkurrenterna drivs de av litium Ion-batterier. Dessa lämnar 26,2 kWh, monterade under bilens golv för att inte inkräkta på lastutrymmet. Motorn sitter på ordinarie plats och driver fram. Effekten är 85 kW/115 hk, vridmomentet 270 Nm, räckvidden under gynsamma färhållanden anges till ca 9 mil för den korta Caddyn och till 13,6 mil för en lång Caddy Maxi och toppfarten till 120 km/tim.
E-Caddyn känns precis lika färdig som de bilar konkurrenterna redan marknadsför. Ändå tror vi inte att vi får se den i serieproduktion. Det väntas nämligen en ny generation Caddy under 2015, och då lär den komma.

Transbnytt2bElmotorn i E-Caddy driver fram och lämnar 85 kW/115 hk. Förbrukningen anges till ca 19,5 kWh/100 km.

Publicerad 2014-09-17 15:30

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Köpa ny transportbil?

tbg 2020

Transportbilsguiden 2020

Med alla transportbilar
upp till 3,5 ton

Pris 60:-

Beställ den här.