DHL siktar mot eldriven distributionsbilsflotta 2016

(Foto: DHL) Streetscooter, en av fyra elbilar som DHL testar i Bonn, är framtagen av DHL, Streetscooter GmbH och Aachens Universitet. (Foto: DHL) Streetscooter, en av fyra elbilar som DHL testar i Bonn, är framtagen av DHL, Streetscooter GmbH och Aachens Universitet.

Vi fortsätter på elbilstemat och rapporterar om att DHL i ett pilotprojekt siktar på en helt eldriven distributionsbilsflotta i Bonn 2016.

Redan i dag använder DHL, Deutsche Post, elbilar i Bonns innerstad. Runt 80 av 140 lätta distributionsbilar i innerstadstrafiken är eldrivna. Nu inleds steg två, vilket innebär att alla DHLs leveranser i stadsområdet skall ske med elbilar 2016.

Ett problem är att en laddstation för runt 150 elbilar kräver så mycket energi att den påverkar hela det lokala eldistributionsnätet.
Notabelt är att DHL:s bilpark till 80 procent består av bilar som arbetar i innerstadstrafik, men att dessa endast står för ca 20 procent av CO2-utsläppen. Merparten av utsläppen kommer alltså från den tunga distributionstrafiken.

De fyra elbilar som DHL utvärderar i Bonn är Renault Kangoo Z.E., Streetscooter, Mercedes Vito E-Cell och Iveco Daily Electric.

Publicerad 2014-09-17 15:44

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Köpa ny transportbil?

tbg 2020

Transportbilsguiden 2020

Med alla transportbilar
upp till 3,5 ton

Pris 60:-

Beställ den här.

Cron Job Starts