Äntligen - en helt ny Nissan Navara

Nya Nissan NP300 Navara är faktiskt den 12:e generatioen av små pickuper från det företag som från början hette Datsun. Det är 80 år sedan den första introducerades. I Sverige var Nissan i många år marknadsledande i pickupsegmentet. I dag har man halkat på efterkälken. Med den helt nya Navara-versionen  är det i varje fall inte bilens fel om man inte lyckas återta sin position.

Nya Navara får ett helt nytt utseende och baseras på en ny bottenplatta och naturligtvis får den bättre prestanda och lägre förbrukning. Taklinjen blir lägre, markfrigången högre och flaken något större. Naturligtvis kommer den med pickupernas tre sedvanliga hyttalternativ och den har en helt ny inredning.

Motorerna är Nissans fyrcylindriga 2,5-litersdiesel och även en 2,5-liters bensinmotor, vilken knappast lär bli sverigeaktuell. Effekterna i dieslarna är 120 kW/163 hk och 140 kW/190 hk. Naturligtvis turboladdade och bränsleförbrukningen har sänkts med 11 procent jämfört med föregångaren.
Fyrhjulsdriften kan aktiveras under gång och bilen har merparten av dagens elektroniska hjälpmedel. Växellådan är sexväxlad och har naturligtvis hög- och lågväxel. Navara kan även erbjudas med en sjustegad automatlåda.

Publicerad 2014-09-17 15:24

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Köpa ny transportbil?

tbg 2020

Transportbilsguiden 2020

Med alla transportbilar
upp till 3,5 ton

Pris 60:-

Beställ den här.