Uppdateringen av Truck- och lager görs utan brevutskick

26 juni är lämningsdatum för uppgifter till årets upplaga av Truck- och lagerhandboken. 26 juni är lämningsdatum för uppgifter till årets upplaga av Truck- och lagerhandboken.

Nu har underlagen till Truck- och lagerhandboken gått ut till alla företag i handboken. Uppdateringen görs nu helt utan pappersutskick.

Coronapandemin, som innebär att många jobbar hemifrån är den direkta orsaken att Transportnytt frångår pappersutskicken när Truck- och lagerhandboken produceras. Epost (och förr även fax) har alltid använts, men mer selektivt. Utskicken på papper har varit stommen.

Truck- och lagerhandboken har getts ut i olika tappningar i åtminstone 25 år. Nästa utgåva, Truck- och lagerhandboken 2021, kommer ut i oktober i år.  

Syftet är att ge en översiktlig presentation av företag, produkter och tjänster på den svenska logistikmarknaden. En sammanställning som är tidsödande att snabbt googla fram själv.

Handboken bygger på att Transportnytt varje år samlar in och uppdaterar uppgifter från leverantörerna. I år har vi cirka 600 företag på vår lista som bjuds in att lämna uppgifter om produkter i cirka 60 produktkategorier. Det är den insamlingen som nu sker utan brevutskick. Däremot är fullt tillåtet att skriva ut det elektroniska dokumentet och portofritt returnera till Tran sportnytt.

Största svårigheten med att gå över från brev till digital post är att det enligt vår bedömning kräver en högre kvalitet på mottagarregistret, för att nå fram med budskapet att det är dags att uppdatera. Vi tror att vårt register är tillräckligt bra nu. De brister som kan finnas, kompenserar vi genom att använda våra övriga tillgängliga kanaler.

Att göra uppdateringen direkt på webben då? Det provade vi för ett drygt tiotal år sedan, innan Facebook och andra sociala medier var allmänt spridda. Tyvärr var vi för tidiga med det försöket. Varken den teknik vi använde, vår datakvalitet eller den allmänna webbvanan räckte till då. Men idag ligger de lösningarna nära till hands, så klart.

Har du inte sett Truck- och lagerhandboken tidigare så hittar du en bläddringsbar pdf här. 
 pdfTruck- och Lagerhandboken 202015.49 MB  

En mindre del av Truck- och lagerhandboken ligger på Transportnytts webbplats. https://transportnytt.se/truck-och-lagerhandboken

Mer info om insamlingen av uppgifter till Truck- och lagerhandboken finns här:  https://transportnytt.se/tol-info

Mats Udikas, 
chefredaktör

Mats Udikas E-mail:
Publicerad 2020-06-11 13:12 Uppdaterad torsdag, 06 augusti 2020 14:56

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!