Stadium gör e-handelssatsning — och får nytt logistikcentrum

Visionsbild av Herstadberg Logistics Hub. Illustration: Slättö Visionsbild av Herstadberg Logistics Hub. Illustration: Slättö

Det är mycket på gång för sportkedjan Stadium. Förutom att man lanserar en digital marknadsplats ska man också få ett nytt logistikcentrum längs E4 norr om Norrköping. 

Stadium hakar på e-handelstrenden med digitala marknadsplatser och lanserar tjänsten Stadium Connect. Den nya marknadsplatsen kommer att vara helt inriktad på sport- och sportmode och innebär att såväl stora som små sportvarumärken får möjlighet att sälja sina produkter via Stadiums webbshop.

Enligt företaget har flera välkända varumärken redan anslutit sig.

"Intresset växer"
– Vi började utreda möjligheten för en marknadsplats redan för ett par år sedan och har sen dess haft en dialog med ett antal av våra befintliga leverantörer som såg flera fördelar. Vi valde att bygga Stadium Connect på Mirakl Marketplace Platform på grund av dess anseende som en ledande lösning inom branschen. Tjänsten lanserades i början av maj, och under sommaren körde vi igång med ett tiotal partners. Nu märker vi hur intresset växer ordentligt, både bland våra kunder och partners, säger Tommy Resin, Head of Marketplace på Stadium, i ett pressmeddelande.

Kunderna kommer att handla produkterna på Stadiums sajt, varpå de levereras direkt från partnerföretagens egna lager.

– Vi kommer i rätt snabb takt dubbla utbudet online genom Stadium Connect men vi tänker inte stanna där. Våra partners produkter integreras i Stadiums plattform, de har full kontroll på prissättning och vilka produkter de vill sälja. Vi tar hand om kundservice och betalning, men den kanske allra största fördelen är att våra partnervarumärken får tillgång till en målgrupp som lever ett aktivt liv och har ett stort intresse för sport och sportmode, säger Tommy Resin.

Nytt logistikcentrum i nytt logistikhub 
Förutom att Stadium lanserar en digital marknadsplats rapporteras också att ett nytt logistikcentrum ska byggas åt företaget längs E4 strax norr om Norrköping. Fastighetsaktören Slättö Förvaltning och ägarfamiljen bakom Stadium (Eklöf Invest) ska gemensamt bygga Herstadberg Logistics Hub i Herstadsberg strax norr om centrala Norrköping. 

I området ska totalt drygt 300 000 kvm lokaler för logistik och lättindustri byggas. Beträffande Stadiums nya logisticentrum, som beräknas stå färdigt 2024, omfattar det cirka 53 000 kvadratmeter. Byggnationen ska uppföras med ett delvis robotiserat höglager med 34 meters byggnadshöjd.

Investeringen bakom Herstadberg Logistics Hub beräknas sammantaget uppgå till cirka 4 miljarder kronor och uppges kunna skapa över 2 000 nya arbetstillfällen i Norrköping. Enligt aktörerna bakom projektet kommer etableringen att bli en av de största satsningarna i regionen under de kommande åren.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2021-10-14 10:33 Uppdaterad torsdag, 14 oktober 2021 15:27

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021