SDK Freja köper IRT Logistics

 Foto: SDK Freja Foto: SDK Freja

Genom förvärvet av göteborgsbaserade IRT Logistics växer danska logistikkoncernen SDK Freja inom sektorn för styckegodstransporter. 

Köpet innebär att SDK Freja, som ingår i den danska familjeägda koncernen United Shipping and Trading Company, stärker kompetensen när det gäller vägtransporter av styckegods mellan Sverige och Storbritannien. 

— IRT Logistics har länge varit under vår radar, och nu var tiden mogen att ingå ett avtal. Det är ett uppköp som kommer att stärka vår verksamhet avsevärt på styckegodstransporter mellan Sverige och Storbritannien. Både existerande och nya kunder kommer till exempel att uppleva nya kundvänliga IT-lösningar, som en verksamhet i SDK FREJAs storlek och erfarenhet tillför IRT Logistics och som stärker den service och de tjänster som efterfrågas, säger Søren Skive, EVP i FREJA Transport & Logistics AB, i ett pressmeddelande. 

IRT Logistics har enligt pressmeddelandet ökat sitt årsresultat med 65 procent under de senaste fem åren och övertas med en förväntad estimerad årlig omsättning på 45 miljoner SEK. 

Samtliga medarbetare hos IRT Logistics fortsätter under de nya ägarna. 

— Vi har länge gått och tittat på FREJA som en samarbetspartner, som kan driva vår verksamhet vidare med de riktiga visioner och nu är en passande tid. Vi har i år firat vårt 20-års jubileum, och efter det är det passande att lämna stafettpinnen vidare till någon som delar våra värderingar och som kan och vill utveckla den verksamhet som vi har byggt upp, kommenterar Björn Steenstrup, grundare av IRT Logistics. 

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-01-10 10:37

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021