Schenkers tredjepartslogistik växer med ny lageryta i Torsvik

Nu tar Schenker ytterligare 17 000 kvm i bruk i Torsvik i Jönköping. (Bild: Schenker) Nu tar Schenker ytterligare 17 000 kvm i bruk i Torsvik i Jönköping. (Bild: Schenker)

Schenker Logistics expanderar till 39 000 kvm i sin anläggning för tredjepartslogistik i Torsvik. Det innebär att etableringen i Jönköping blir Schenkers näst största i Sverige.

Genom att ta i bruk ytterligare 17 000 kvm lageryta i det stora logistikkomplexet på Tahevägen i Torsvik, som även inrymmer konkurrenten DHL, så i stort sett fördubblar Schenker sin verksamhet för tredjepartslogistik i Jönköping. Det kommer att skapa ytterligare 50 arbetstillfällen enligt en pressrelease från Schenker. Vilka Schenkers nya uppdragsgivare är framgår inte, än har ingen flyttat in.

– Vi är framgångsrika i vår marknadsetablering, konstaterar Håkan Nydén som är chef och ansvarig för Schenker Logistics som även har växt ut i Danmark.

I samband med att Schenker tog över den nya lagerdelen så har fastigheten på Tahevägen uppgraderats, bland annat med energieffektiv led-belysning.

Publicerad 2020-08-13 14:30