Så uppnår tjeckiskt bryggeri 100 procents leveransnoggrannhet

Budějovický Budvars nya helautomatiserade lageranläggning. Foto: Budějovický Budvar Budějovický Budvars nya helautomatiserade lageranläggning. Foto: Budějovický Budvar

Det anrika bryggeriet Budějovický Budvar har investerat i ett toppmodernt automatiserat lager, där man med hjälp av den senaste tekniken sägs ha eliminerat andelen leveransfel.

För att möta en ökande efterfrågan har det anrika tjeckiska bryggeriet Budějovický Budvar investerat i ett nytt automatiskt lager som har högt i tak och kan hantera 19 000 pallar samtidigt. Lagret är placerat i staden České Budějovice, där bryggeriet tillverkar sitt berömda öl Budvar.

Några av hemligheterna bakom tekniken och arbetssättet som enligt bryggeriet ska ge 100 procents leveransnoggrannhet är att truckföraren har möjlighet till automatisk lastning vid porten till lastbilen. Genom en kamerabaserad lösning från företaget Zetes, som fångar och verifierar pallarnas streckkodsinformation, övervakas och kontrolleras lastningen av pallar och systemet varnar truckföraren om något är fel. En lastbil kan också lastas av flera gaffeltruckar samtidigt, vilket minimerar mänskliga ingripanden, misstag och sparar tid.

Den centrala portövervakningen gör att en varuavsändare kan övervaka och kontrollera, och vid behov ingripa, vid alla 13 portarna på distans och i realtid. Systemet levererar också ett fotobevis på att produkten lastats och skickats, för att undvika potentiella anspråk eller tvister med kunder.

BILDEN UNDER: Lastning vid portarna vid lastkajen på tjeckiska bryggeriet Budějovický Budvars nya helautomatiserade lageranläggning.
Foto: Budějovický Budvar

Budvar2w

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-06-10 07:21 Uppdaterad torsdag, 10 juni 2021 08:32

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst