Så mycket minskade SAS trafik i augusti

Kraftigt minskat passagerarantal och flygkapacitet jämfört med förra året men en ökning jämfört med i juli. Så utvecklades flygtrafiken för SAS i augusti.

Flygbolaget SAS totala antal passagerare minskade med 74 procent (2,1 miljoner passagerare) och kapaciteten i augusti minskade med 73 procent jämfört med samma månad 2019. I augusti noterades dock en liten ökning med 12 000 passagerare jämfört med föregående månad.

Efterfrågan har återhämtat sig något bättre inom Skandinavien än i andra delar av nätverket och SAS har anpassat sin kapacitet därefter.

– Under hösten avser vi att öka antalet flygningar och öppna upp fler linjer, i takt med att efterfrågan återkommer. I första hand kommer vi återuppta inrikestrafik i Danmark, Norge och Sverige, men vi öppnar också 18 linjer till viktiga destinationer i Europa. Dessutom planerar vi att starta upp trafiken till Asien och därmed kunna erbjuda flygningar till alla de tre kontinenter som vi normalt är verksamma på, säger Rickard Gustafson, vd för SAS.

Klicka på filnamnet i rött här under för att se alla SAS trafiksiffror för augusti i år.

Publicerad 2020-09-07 14:35

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!