Ny roro-linje till Lettland

Fartyget Midas ska frakta roro-last mellan Södertälje och Riga. Foto: Södertälje Hamn Fartyget Midas ska frakta roro-last mellan Södertälje och Riga. Foto: Södertälje Hamn

Rederiet Scandic Line startar upp trafik mellan svenska östkusten och Baltikum.

Den nya linjen ska trafikeras av fartyget Midas och gå i trafik mellan Södertälje och lettiska Riga. Sträckan kommer att trafikeras tre dagar i veckan, och enligt ett pressmeddelande ska fartyget frakta husmoduler, lastbilar och bilar, byggmaterial och annan roro-last.

— Vi har länge sökt efter ett upplägg som knyter samman Södertälje hamn med Baltikum. Vi är porten mot Stockholm och Mälardalen och ser stor potential med en godslinje mellan Riga och oss, kommenterar Per Fredman, vice vd för marknad och försäljning vid Södertälje Hamn.

Han tillägger: 

— Vi jobbar ständigt för att öka volymerna i hamnen och för att utveckla affären. Vi har ett antal projekt på gång och det känns jättebra att vi är i gång med denna linje nu.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-05-25 09:59 Uppdaterad onsdag, 25 Maj 2022 10:23

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021