Nu startar bygget av en stor livsmedelsanläggning i Helsingborg

Greenfoods nya anläggning i Långeberga i östra Helsingborg som just nu byggs. Greenfoods nya anläggning i Långeberga i östra Helsingborg som just nu byggs.

Skanska har nu påbörjat bygget av det som ska bli en stor tillverknings- och logistikanläggning för livsmedel i Långeberga i östra Helsingborg.

I företagsområdet Långeberga, beläget intill E4 vid den södra infarten till Helsingborg, har Skanska precis påbörjat arbetet med att uppföra e 44 000 kvadratmeter stor anläggning åt företaget Greenfood som i de nya lokalerna ska tillreda och förpacka färdigrätter, ready to cook-rätter och sallads-, grönsaks- och fruktbarer.

Skanska har också tecknat 20-årigt hyresavtal för den nya anläggningen med Greenfood. Greenfood är en av norra Europas ledande aktörer inom hälsosam mat.

– Anläggningen är en av Greenfoods större investeringar hittills. Genom att samla flera av våra olika verksamheter blir Greenfood Greenhouse ett modernt ekosystem för innovation, produktion och distribution av mat. Det skapar ett bredare och starkare kunderbjudande och en logistikkedja som möjliggör högre service, bättre flexibilitet och en effektivare och hållbarare varuförsörjning, säger Greenfood Groups vd och koncernchef David von Laskowski.

Publicerad 2021-06-16 09:30