Nu ska Rosersberg växa ytterligare

I Rosersberg, som ligger i Sigtuna kommun, finns bland annat Rikskombiterminalen i Rosersberg.  Foto: Train Alliance I Rosersberg, som ligger i Sigtuna kommun, finns bland annat Rikskombiterminalen i Rosersberg. Foto: Train Alliance

En ny detaljplan för ett större markområde i det expansiva logistikområdet Rosersberg har vunnit laga kraft. Detaljplanen medger verksamheter inom bland annat lager och logistik. 

Markområdet är på 333 000 kvadratmeter och ägs av intressebolaget Krogsta Fastighetsbolag, som i sin tur ägs till 45 procent av fastighetsbolaget Train Alliance. 

Detaljplanen, som antogs av Sigtuna kommun i somras och nu har vunnit laga kraft i Mark- och miljödomstolen, medger industri, lager och logistik samt järnvägsindustriella verksamheter. Det nu exploateringsbara området har anslutning till Ostkustbanan och är strategiskt beläget mellan två järnvägsanläggningar av riksintresse: rikskombiterminalen i Rosersberg samt  Arlanda/Brista järnvägsterminal, vilka båda ägs till 100 procent och förvaltas av Train Alliance.

Train Alliance uppger att man nu kommer att påbörja den fysiska projekteringen och planeringen av vilka järnvägsrelaterade verksamheter som är bäst lämpade för etablering i området. 

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-01-10 11:21 Uppdaterad måndag, 10 januari 2022 11:24

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021