Amazon öppnar i Sverige – Kuehne Nagel driver distributionscentralen i Eskilstuna

Snart här med hela sitt erbjudande: Jeff Bezos Amazon.  (Bild: Amazon) Snart här med hela sitt erbjudande: Jeff Bezos Amazon. (Bild: Amazon)

Amazon öppnar en svensk webbplats för ehandel. Den svenska distributionscentralen kommer att drivas av Kuehne Nagel och ligga i Eskilstuna Logistikpark. Inleveranserna till den 15 000 kvm stora anläggningen väntas komma igång inom några veckor. (NY VERSION)

Det Alex Ootes på Amazon, med titeln vice president EU expansion som i ett pressmeddelande uppger att Amazon kommer att ”introducera ett komplett detaljhandelserbjudande i Sverige och det är det vi planerar att göra nu”.

Amazons utbud är tillgängligt i Sverige via företagets olika europeiska hemsidor sedan flera år. Företaget erbjuder också sina molnlösningar via tre stora datorhallar i Mälardalen, varav en i Eskilstuna. De drivs av dotterföretaget Amazon Web Services, AWS.

Amazon lämnar inte några detaljer om sin svenska satsning. Men för SVT Nyheter Sörmland bekräftar Kuehne Nagels Sverigechef Helgi Ingólfsson att man öppnar ett nytt logistikcenter i Eskilstuna som ska användas för Amazon. David Hofmann som är vd på Eskilstuna Logistikpark säger i en intervju till SVT att satsningen betyder jättemycket för Eskilstuna, eftersom det skapas nya jobbtillfällen. 

Han bedömer att inleveranserna till den nya distributionscentralen på 15 000 kvm kommer att starta inom några veckor. När verksamheten sedan kommer igång för fullt återstår att se

Mats Udikas

Publicerad 2020-08-04 18:59