Mer pengar till Budbee

Budbees grundare och vd Fredrik Hamilton.  Foto: Budbee Budbees grundare och vd Fredrik Hamilton. Foto: Budbee

Tar in mångmiljonbelopp från befintliga ägare i en så kallad kapitalrunda. Får också tillgång till utökad lånefinansiering för att stötta fortsatt tillväxt. 

Logtechbolaget Budbee, som konkurrerar med bland anant Instabox och Bring på marknaden för paketskåp och sista milen-leveranser, har i en så kallad kapitalrunda tagit in ytterligare 400 miljoner i kapital från befintliga ägare. Bolaget värderas nu till 7,3 miljarder kronor. 

Utöver detta får bolaget också tillgång till utökad lånefinansiering som ska stötta fortsatt tillväxt och mer konkret användas till att finansiera ytterligare paketskåp utöver bolagets befintliga 5 000 skåp.

Fredrik Hamilton, grundare av och vd för Budbee, uppger i ett pressmeddelande att han är ”otroligt stolt”: 

— Inte bara för att vi säkrar nytt kapital till en bra värdering med låg utspädning i dagens osäkra marknadsläge, utan också för att vi får fortsatt förtroende från en traditionell affärsbank som ger oss utökade kreditfaciliteter . Vi har nu också satt upp ett investeringsprogram som möjliggör för våra medarbetare att vara med som ägare på Budbees tillväxtresa, vilket har varit viktigt för mig personligen, säger Fredrik Hamilton.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-05-25 11:11 Uppdaterad måndag, 30 Maj 2022 10:20

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021