Maxus levererar transportbilar till Instabox

Transporbilarna från Maxus är av modelllen e-Deliver 3.  Foto: Sundbomphotography / Instabox Transporbilarna från Maxus är av modelllen e-Deliver 3. Foto: Sundbomphotography / Instabox

Det kinesiska transportbilsmärket Maxus ska leverera 50 transportbilar av typ e-Deliver 3 till fraktbolaget Instabox. Därmed etablerar sig Maxus ytterligare i Sverige. 

Köpet av eltransportbilarna innebär att en stor del av Instabox:s nya lansering av hemleveranser kommer att vara helt eldriven.

– I och med affären med Maxus blir 30 procent av våra hemleveranser helt eldrivna. Instabox har alltid haft ett stort fokus på hållbarhet och en ökad omställning till eldrivet är en central del i vårt hållbarhetsarbete, säger Leilei Tong, hållbarhetsansvarig på Instabox, i ett pressmeddelande.

Så sent som i oktober rapporterade att Maxus ska leverera 50 eltransportbilar till företaget L&T Sverige, och affären med Instabox betyder att man nu tar ytterligare kliv in på den svenska marknaden. 

– Det är glädjande att Instabox och Maxus kan genomföra den här affären. Som logistikbolag sätter Instabox en viktig agenda och kan påverka andra aktörer inom samma sektor, kommenterar Petter Nordesjö, vd för Maxus Sverige.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2021-11-22 10:12 Uppdaterad måndag, 22 november 2021 10:21