Logistic Contractor bygger kyllager åt Dagab

(Bild: Logistic Contractor) Det nya kyllagret blir inflyttningsklart i början på 2018. (Bild: Logistic Contractor) Det nya kyllagret blir inflyttningsklart i början på 2018.

Logistic Contractor bygger ett kyllager på 12 000 kvm åt Dagab Inköp & Logistik AB, som ingår i Axfood-koncernen. Anläggningen ska stå klar i januari 2018.

Anläggningen byggs strax söder om Jönköping, i direkt anslutning till E4, och kommer huvudsakligen att användas som kyllager för matvaror. Ett tioårigt hyresavtal för lokalen är tecknat mellan Dagab och Logistic Contractor.

– Mark är förvärvad och vi ska nu bygga en anläggning som är utformad för effektiv logistikhantering och samtidigt möter de höga krav som både vi och Dagab har på låg energianvändning och långsiktig hållbarhet, säger Christoffer Bööj på LC.

Dagab ansvarar för sortiment, inköp och logistik till Axfoods kedjor Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross och Axfood Närlivs. Dagab omsatte 2016 drygt 42,3 miljarder kr. Logistic Contractor ingår i Wästbygg-koncernen och är specialiserat på att utveckla och bygga kundanpassade logistikanläggningar i Norden.

Mats Udikas E-mail:
Publicerad 2017-04-12 16:27 Uppdaterad onsdag, 31 januari 2018 15:22

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst