Logicenter bygger e-handelslager åt Kronans Apotek

Skiss över det nya e-handelslagret i Enköping. Foto: Kronans Apotek Skiss över det nya e-handelslagret i Enköping. Foto: Kronans Apotek

Logistikfastighetsutvecklaren Logicenter ska bygga en ny logistikfastighet åt apotekskedjan Kronans Apotek. Fastigheten byggs i Enköping och beräknas vara klar andra halvan 2022. 

Den nya fastigheten är på totalt 20 000 kvm, varav Kronans Apotek ska hyra 15 000 kvm. Anläggningen byggs på Eva Ekebladsgatan i Enköping, som uppges vara en strategisk plats med tanke på närheten till såväl Stockholm och Uppsala som Västerås, och med direkt anslutning till E18 och väg 55. 

Enligt Logicenter byggs fastigheten i enlighet med miljöcertifieringen BREEAM Excellent. 

”Vi är mycket glada över att få välkomna Kronans Apotek till deras anläggning i Enköping. Kronans Apotek är en av de största aktörerna på apoteksmarknaden i Sverige och det är spännande att ha tecknat ett avtal med ett så pass expansivt företag som dem. Enköping är en attraktiv plats där Kronans Apotek kommer få möjlighet till att utveckla sin verksamhet. Med vår toppmoderna fastighet hoppas vi kunna skapa en bra arbetsmiljö för Kronans Apotek och vi ser fram emot att följa deras resa framöver.” säger Fredrik Nygren, Commercial Manager på Logicenters, i ett pressmeddelande.

Kronans Apotek ägs av finska läkemedelsgrossisten Oriola, som sedan tidigare hyr en logistikanläggning av Logicenter.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2021-10-11 09:22 Uppdaterad måndag, 11 oktober 2021 09:25

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021