Lagerlösningsleverantör får ny majoritetsägare

 Foto: Element Logic Foto: Element Logic

En investeringsfond köper över 50 procent av aktierna i norska företaget Element Logic, som är världens största leverantör av autostore-anläggningar.

Det är den tyska förvärvsfonden Castik Capital som går in som majoritetsägare i Element Logic. Castik Capital köper över 50 procent av företaget och kommer därmed att ingå i ägargruppen tillsammans med Element Logics grundare Dag-Adler Blakseth och Kjell Blakseth samt företagets ledningsgrupp och anställda.

Som majoritetsägare strävar Castik Capital efter att stödja Element Logic i deras expansion i Europa, samt att utforska ytterligare möjligheter att utöka företagets tjänster och mjukvarufunktioner, skriver Element Logic i ett pressmeddelande.

Element Logic har haft en snabb tillväxt de senaste åren och omsatte under 2020 mer än 100 miljoner euro. Med fullständiga distributionsrättigheter för Autostore i Europa har Element Logic expanderat och etablerat sig på flera marknader de senaste åren. Förutom nya marknader som Frankrike, Polen, Benelux och Tjeckien öppnade företaget nyligen kontor i Spanien och Finland.

Publicerad 2021-06-08 06:53

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst

Cron Job Starts