Julas centrallager går upp i treskift

Beställningarna ökar snabbt under vårsäsongen för Jula. Företaget måste nu gå upp i treskift. (Bild: Jula) Beställningarna ökar snabbt under vårsäsongen för Jula. Företaget måste nu gå upp i treskift. (Bild: Jula)

Jula satte försäljningsrekord i april. För att hantera det höga flödet av främst gräsklippare, grillar, utemöbler och cyklar har ett nytt skift satts in vid centrallagret i Skara. Både e-handel och varuhusförsäljning ökar.

Försäljningsökningen gäller både företagets e-handel och i varuhusen. Det tredje skiftet togs i bruk den tredje maj och innebär att 22 personer arbetar nattskift på Julas centrallager, åtminstone fram till sommaren skriver Jula i ett pressmeddelande.

Det är det totala flödet av varor som ökat, både produkter som ska lastas in i lagret, plockas och packas om för att sedan skickas ut till Julas 102 butiker varav 54 finns i Sverige, 34 i Norge och 14 i Polen.

− Det är alltid oerhört glädjande att vi kan rekrytera flera människor till vår verksamhet, säger Lennart Karlsson, Logistics Director på Jula. Redan nu ser vi att det kan finnas behov att förstärka skiftet ytterligare med några personer.

Koncernen Jula Holdings huvudkontor finns i Skara. Koncernen har cirka 3 500 anställda och 2019 omsattes drygt 8,1 miljarder kronor.

Mats Udikas E-mail:
Publicerad 2020-05-14 09:51 Uppdaterad torsdag, 04 juni 2020 12:21

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst