Icas nya e-handelslager i drift

Det nya e-handelslagret i Brunna är utrustat med brittiska Ocados automationslösning. Foto: Jonas Borg / Ica Det nya e-handelslagret i Brunna är utrustat med brittiska Ocados automationslösning. Foto: Jonas Borg / Ica

Matjätten Icas nya högautomatiserade lager för e-handlad mat har nu tagits i drift. Lagret ligger i Brunna norr om Stockholm och ska leverera livsmedel till kunder i regionen i flera år framåt.

Byggnationen av lagret i Brunna har pågått sedan 2018 och har en totalyta på 32 000 kvadrameter. Lagret har en högautomatiserad lösning för den e-handlade maten, något som de är först i Sverige med. 

— I samarbete med brittiska Ocado, som är världsledande på e-handel med mat, har vi utvecklat en ny plattform som är skalbar för framtidens behov. Partnerskapet med Ocado ger förutsättningar för att förbättra ICAs kunderbjudande och effektivisera e-handeln inom livsmedel och på sikt också för fler produktområden, säger Anders Svensson, vd för ICA Sverige, i ett pressmeddelande.

Prislapp: 1,1 miljarder
Den nya e-handelslagret i Brunna är en följd av den kraftiga ökade e-handeln, vilket för Icas del har inneburit att man bara under 2020 ökade sin e-handel med 117 procent. Enligt Ica har man en ambition att skapa en e-handel som kommer att kunna växa med företagets behov under många år framöver, och man har därför investerat 1,1 miljarder kronor i e-handelslagret i Brunna. 

— Det nya e-handelslagret i Stockholm gör det möjligt att möta den snabbt ökade efterfrågan av e-handlad mat i Stockholm och Mälardalsregionen. Det nya lagret tillsammans med Ocados automationslösning skapar förutsättningar för en långsiktigt lönsam e-handel, kommenterar Peter Muld, chef strategi & transformation hos ICA Sverige.

"Täcker efterfrågan"
Tony Holmberg, e-handelschef för ICA Sverige, kommenterar vidare:

— Nu tar vi nästa steg med ICAs e-handel och gör det möjligt för lokala ICA-butiker att erbjuda sina kunder en mer personlig och smidig upplevelse även på nätet, för att göra vardagen enklare. Det högautomatiserade e-handelslagret i Stockholm har kapacitet att leverera ett betydligt större attraktivt sortiment och 

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2021-12-02 11:50 Uppdaterad torsdag, 02 december 2021 11:50

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021

Cron Job Starts