Här ökar sjöfraktkapaciteten med 30% i vår

Stena Scandica – en av de två nya färjor som Stena Line sätter in på Karlskrona-Gdynialinjen. Foto: Stena Line Stena Scandica – en av de två nya färjor som Stena Line sätter in på Karlskrona-Gdynialinjen. Foto: Stena Line

Ett av Europas största rederier förstärker kapaciteten på sin Polenlinje med två nya och större roro-färjor.

Det är Stena Line som fortsätter sin pågående expansion på Östersjön och utökar både passagerar- och fraktkapaciteten på flera linjer under nästa år. Färjerederiet planerar under nästa år att sjösätta de två nya och 222 meter långa färjorna Stena Scandica och Stena Baltica på linjen Karlskrona–Gdynia. För Stena Lines kunder innebär det en ökning med 30 procents fraktkapacitet.

Verksamheten på Karlskrona–Gdynialinjen har växt med 60 procent sedan Stena Line började trafikera sträckan för över 25 år sedan och den är idag en av Stena Lines viktigaste färjelinjer med närmare 2000 avgångar mellan Karlskrona och Gdynia per år.

Stena Lines två nya Färjor har kapacitet för 970 passagerare och totalt 2875 längdmeter frakt- och bildäck. I Karlskrona förbereder sig hamnbolaget KBP i Karlskrona AB, samägt av Stena Line och Karlskrona Kommun, för de nya fartygen genom att investera i nya ramper och genom utökade markområden för uppställning och omlastning.

Publicerad 2021-09-27 09:19

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021