Hallå där, Mychèle Östman!

Mychèle Östman, kommunikationschef hos bransch- och arbetsgivarorganisationen Transportföretagen. Foto: Lena Engstrand Mychèle Östman, kommunikationschef hos bransch- och arbetsgivarorganisationen Transportföretagen. Foto: Lena Engstrand

Hallå där, Mychèle Östman — kommunikationschef hos Transportföretagen, som nyligen lanserat en ny talkshow på Youtube. 

Berätta, vad är det för talkshow ni har börjat med? 

— Den heter ”Den gröna resan” och är en serie samtal där vi på ett fördjupande och personligt sätt vill berätta om utvecklingen i transportbranschen och den omställning mot en ökad hållbarhet som våra medlemsföretag nu genomför. Programmen leds av vår samhällspolitiska chef Tina Thorsell som ihop med intressanta gäster från olika håll ska belysa det paradigmskifte som våra företag för tillfället genomgår. 

Vad är syftet med talkshowen? 

— Vi vill visa på den fantastiska utveckling som pågår inom transportnäringen, och att det inte finns någon bransch som ställer om snabbare än vad vi gör. Målet är att försöka förändra bilden av transportbranschen där folk tror att transporter är smutsiga och högljudda till en mer rättvisande bild av en bransch vars företag faktiskt satsar enorma summor och resurser på den gröna omställningen.   

Ett första avsnitt ligger ute på Youtube nu, vilka är med där? 

— Bland annat är det Per Schlingmann, tidigare politisk rådgivare men numera föreläsare och författare, och statsvetaren Jenny Madestam som bägge pratar på temat politik och transporter ur olika perspektiv. Tanken är att låta gästerna diskutera frågor på olika teman på ett lite bredare sätt, så istället för att bjuda in politiker ska vi ta upp viktiga branschfrågor som vi vill att politikerna ska få upp ögonen för. 

Kan du nämna några fler gäster? 

— Ja, i avsnitt två så diskuterar vi klimatfrågan och där medverkar SAS hållbarhetschef Ann-Sofie Hörlin och Lina Håkansdotter, som är ansvarig för samhällskontakter på H2 Green Steel — ett företag som satsar på fossilfri produktion och som liksom våra medlemsföretag vill minska utsläppen av koldioxid. 

Ni har en podd också, förstår jag? 

— Ja, precis. Den har funnits ett tag och heter Från A till B och leds av ekonomiprofessorn och framtidsspanaren Micael Dahlen. Där handlar det bland annat mycket om elförsörjningen och hur den ska se ut i framtiden. Också där deltar intressanta gäster med olika infallsvinklar.  

Hur många avsnitt av talkshowen är planerade? 

— Vi kommer att ha 6-7 avsnitt och sända ett avsnitt varannan vecka. Och jag vill passa på att nämna att vi gärna tar emot tips på gäster till vårt sista program. Det är bara att höra av sig till oss! 

Här hittar du länk till talkshowen ”Den gröna resan”.
Du som vill tipsa om gäster till talkshowen hittar kontaktuppgifter här.  

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-05-16 11:18 Uppdaterad måndag, 16 Maj 2022 11:18

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021