Göteborgsåkeri satsar med ny terminal

NTEX nya lagerterminal som i höst börjar byggas i Torslanda, ett stenkast från containerhamnen i Göteborgs hamn. NTEX nya lagerterminal som i höst börjar byggas i Torslanda, ett stenkast från containerhamnen i Göteborgs hamn.

Göteborgsbaserade transport- och logistikföretaget NTEX ska samla sina logistikflöden i en ny terminalanläggning som börjar byggas i år.

NTEX har skrivit avtal med fastighetsbolaget Platzer om en ny logistikbyggnad i Torslanda på Hisingen i Göteborg. Terminal- och lagerbyggnaden blir närmare 14 000 kvadratmeter och här kommer NTEX erbjuda såväl lagerhantering som  omlastning av inkommande transporter direkt på utgående transporter för snabb hantering (crossdocking).

– Det här är tjänster som vi erbjuder redan idag men på olika platser i Göteborg. NTEX Inrikes har en terminal och NTEX AB en annan. På detta sätt samlar vi flödena och skapar dessutom utrymme för ännu fler kunder och deras gods, säger NTEX grundare och vd Thomas Ström.

Byggnationen startar i höst och inflyttning är planerad till april 2023. Miljöaspekten är viktig för båda parter och byggnaden kommer att certifieras Miljöbyggnad Silver. Hyresavtalet löper på 10 år.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-06-29 10:03

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021