”Ett av de bästa truckåren någonsin”

Jungheinrichs automatiserade ledstaplare modell ERC 213a i aktion på DB Schenkers terminal i Borås. Foto: Transportnytt Jungheinrichs automatiserade ledstaplare modell ERC 213a i aktion på DB Schenkers terminal i Borås. Foto: Transportnytt

Efter det dystra pandemiåret 2020 återhämtade sig truckförsäljningen rejält under 2021. Totalt såldes 10 694 truckar, vilket är en ökning med hela 38 procent jämfört med 2020. 

— Ja, 2021 blev faktiskt ett av de bästa truckåren någonsin. Vad jag kan minnas har vi väl något år haft försäljningssiffror på uppemot 11 000 truckar, men annars måste man säga att detta blev ett riktigt bra år försäljningsår, säger Björn Bäckström, vd för branschorganisationen Maskinleverantörerna, som nyligen presenterade färska siffror för truckförsäljningen 2021. 

Enligt Björn Bäckström finns det en tydlig och enkel förklaring till de starka siffrorna:

— Kortfattat så är det förstås ingen vild gissning att utgå från att det främst är e-handelns kraftiga ökning, med allt vad innebär, som ligger bakom de starka siffrorna. 

Det är en analys som några av branschens företrädare håller med om. I det kommande numret av Transportnytt diskuterar vd:arna för truckföretagen Still, Stenborgs Truckar respektive Logisnext truckåret 2021, där de tar upp orsaker till den starka försäljningen och analyserar vad som i övrigt kännetecknat det gångna året — plus att de tar en titt i spåkulan och resonerar kring det innevarande året. 

Missa därför inte nr 1-2022 av Transportnytt, som anländer till prenumeranter den 3 februari! 

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-01-17 10:58 Uppdaterad måndag, 17 januari 2022 11:20

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021