HSNG till Mälardalen

Ett första spadtag tas för HSNG:s nya lager i Eskilstuna.  Foto: HSNG Ett första spadtag tas för HSNG:s nya lager i Eskilstuna. Foto: HSNG

Ännu en e-handelsaktör etablerar sig med nytt lager i Eskilstuna. Byggnaden är på 20 000 kvadratmeter och väntas stå färdig 2023. 

Aktören ifråga är e-handelsföretaget Health and Sports Nutrition Group (HSNG), som säljer varor inom sport och hälsa via sajterna Gymgrossisten, Bodystore, Vitaminmanager och Fitness Market Nordic. Den nya etableringen för HSNG, som därmed flyttar sitt lager från Trollhättan, innebär en investering på 120 miljoner kronor och väntas resultera i ett 70-tal arbetstillfällen på orten.

– Vi vill förstärka vår position som Nordens största e-handelsaktör inom träning och hälsa. För att kunna fortsätta växa behöver vi modernisera och utöka vår logistikkapacitet. Vi väljer att investera i Eskilstuna eftersom det är den mest optimala logistikhubben för oss. Tack vare den geografiska placeringen och en modernisering av vår logistiklösning kommer vi att kunna förbättra kundupplevelsen med snabbare leveranser, säger Johan Görgård, vd för HSNG, i ett pressmeddelande. 

Det nya lagret byggs av företaget Inhubs precis vid E20, på Williams väg 19, och blir helautomatiserat med solceller på taket. 

– Det är mycket glädjande att HSNG tillsammans med Inhubs nu väljer att investera i sin framtida logistiklösning här i Eskilstuna, vilket bekräftar våra mycket uppskattade hållbara, effektiva och attraktiva förutsättningar samt stärker Eskilstuna som etableringsort. Etableringen kommer att skapa många nya viktiga arbetstillfällen, kommenterar David Hofmann, vd för Eskilstuna Logistik och Etablering. 

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-06-22 14:34 Uppdaterad onsdag, 22 juni 2022 14:36

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021

Cron Job Starts