Dustins nya Autostore klarar 75 procent av ordrarna

Dustins nya automationssystem Autostore började installeras i februari och är nu igång i lagret i Rosersberg.  (Bild: Dustin) Dustins nya automationssystem Autostore började installeras i februari och är nu igång i lagret i Rosersberg. (Bild: Dustin)

E-handlaren Dustin automatiserar med en Autostore i sitt centrallager i Rosersberg. Systemet klarar 1600 orderrader i timmen, vilket motsvarar 75 procent av kundordrarna.

Dustins automationssystem började byggas i februari och är nu i produktion. Det är Element Logic som levererat. Företaget står för en stor del av Autostores installationer.

Systemet består av 60 robotar som plockar bland 35 000 lådor. De står staplade i ett ramverk som kräver en yta på 1300 kvm. Enligt ett pressmeddelande frigör systemet en lagervolym på 8000 kvm. Det ger 15 procent högre lagerkapacitet i centrallagret.

Dustins chef för supply chain Jenny Ring säger att Autostores lösning passar väl för företaget:

– Vi har ett väldigt stort sortiment med cirka 255 000 produkter, där merparten av artiklarna är relativt små.

Enligt Jenny Ring kommer systemet också att förbättra kunservicen:

– Vi kommer bland annat att kunna hantera order senare på dagen och därmed korta leveranstiderna för de nordiska kunderna, säger hon.

Mats Udikas E-mail:
Publicerad 2020-06-11 10:41 Uppdaterad torsdag, 13 augusti 2020 14:40

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!