De styr Bauhaus nya norska lager

Den norska e-handelsförsäljningen ökade med över 100 procent förra året. Foto: Bauhaus Den norska e-handelsförsäljningen ökade med över 100 procent förra året. Foto: Bauhaus

Byggkedjan Bauhus lät svensk uppstickare implementera WMS-systemet till nya omni-lagret i Lilleström. 

Bauhaus verksamhet i Norge växer kraftigt och bara i sommar invigs två nya butiker. Expansionen har medfört att man i april valde man att flytta den norska butiks- och e-handelslogistiken från Postnord TPL:s lager i Norrköping till ett eget lager i Lilleström, norr om Oslo. 

Inledningsvis kommer detta nya logistikcenter att hantera plock och sändning av ett 100-tal dagliga e-handelsbeställningar samt leveranser till butikerna i Norge. Man kommer också att lagra en del av produkterna från norska Bauhaus-leverantörer. 

— Det är dock ganska troligt att den här anläggningen i en andra fas endast kommer att användas för e-handel och att vi kommer att öppna ett nytt lager för att serva våra norska butiker, som vi har gjort i Sverige, säger Håkan Asp, chef för logistikutveckling på Bauhaus, i ett pressmeddelande.

Logistikflödena i det 15 000 kvadratmeter stora lagret hanteras av ett modulbaserat WMS-system från Reflex Logistics Solutions, som är en del av franska Hardis Group. 

— Reflex WMS har i många år använts av andra mycket stora gör-det-själv- och trädgårdsföretag i Europa. Vi blev förförda av flexibiliteten i lösningen och dess förmåga att hantera både våra e-handels- och butiksflöden, kommenterar Håkan Asp.

Implementeringen av WMS-lösningen har utförts av systemintegratören A2B Solutions, ett relativt nystartat företag som grundades 2021 av de båda IT-logistik-specialisterna Jonas Arvidsson och Mattias Springer. 

— Vi är väldigt glada över att ha Bauhaus som vår första kund. Vi känner till deras processer och logistiska utmaningar mycket väl eftersom vi arbetat nära Håkan Asp och hans team för att digitalisera Bauhaus plattform för e-handelslogistik som ligger i närheten av Stockholm. Lagret har varit i drift sedan slutet av april 2022. På grund av sin flexibilitet kan Reflex WMS implementeras på bara några månader, säger Jonas Arvidsson, vd för A2B Solutions, i pressmeddelandet.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-06-30 10:25 Uppdaterad torsdag, 30 juni 2022 10:29

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021