De ska bygga laddstationer i Värmland

Fr v: Erik Kornfeld (Karlstads Energi), Lars Reinholdsson (LBC Frakt) och Stefan Sarnehed (OK Värmland).  Foto: LBC Frakt Fr v: Erik Kornfeld (Karlstads Energi), Lars Reinholdsson (LBC Frakt) och Stefan Sarnehed (OK Värmland). Foto: LBC Frakt

Tre värmländska bolag går samman för att bygga sex snabbladdningsstationer för tunga transporter. 

Bolagen ifråga är LBC Frakt i Värmland, Karlstads Energi samt OK Värmland, som har bildat det gemensamma företaget Laddbolaget i Värmland.

Det nya gemensamma företaget har beviljats stöd på 22,3 miljoner kronor från Energimyndigheten — pengar som ska användas till byggnationen av snabbladdare för eldrivna tunga transporter.

Stationerna kommer att placeras i Arvika, Filipstad, Karlstad, Kristinehamn, Årjäng och Åmål. Varje laddstation i det nya nätverket placeras med närhet till större vägsträckor och trafikflöden. Två laddningspunkter kommer att finnas på respektive station och varje punkt kommer att leverera minst 350 kW i kontinuerlig effekt.

– Vår hållbarhetsstrategi har ett antal bärande delar, en viktig är elektrifiering av fordonsflottan. För att lyckas med detta behöver vi kunna ladda fordonen med förnybar el. Därför är den här satsningen på ett nätverk av snabbladdare för tung trafik viktigt och det är glädjande att vi är flera värmländska aktörer som gör det här tillsammans, kommenterar Lars Reinholdsson, vd för LBC Frakt i Värmland. 

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-08-17 10:57 Uppdaterad onsdag, 17 augusti 2022 11:33

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Cron Job Starts