De får priset "Årets Lyft"

Ordförande i Godstransportrådet Skåne/Blekinge tillika landshövding i Skåne län, Anneli Hulthén, flankerad av prisvinnaren Mertz med Thomas Frej t.v. och Karl-Johan Mertz t.h. Foto: Region Skåne Ordförande i Godstransportrådet Skåne/Blekinge tillika landshövding i Skåne län, Anneli Hulthén, flankerad av prisvinnaren Mertz med Thomas Frej t.v. och Karl-Johan Mertz t.h. Foto: Region Skåne

De har gått från renodlat åkeri till att satsa rejält på järnvägen och kombinerade transportlösningar. Nu belönas det sydsvenska transportföretaget med utmärkelsen ”Årets Lyft”.

Malmöbaserade transportföretaget Mertz Transport AB startade sin verksamhet för snart 50 år sedan och har växt från att vara ett renodlat åkeri till idag transportföretag som utöver åkeriverksamheten även bedriver järnvägstransporter och sköter driften av Malmö kombiterminal.

Nu har Mertz Transport AB tilldelats miljö- och transportpriset Årets Lyft. Prisutdelningen har försenats ett år på grund av pandemin, men den 23 september kunde det delas ut vid en ceremoni på Residenset i Malmö av Anneli Hulthén, ordförande för Godstransportrådet Skåne-Blekinge och landshövding i Skåne län.

– Det här blev vi väldigt glada för. Vi har kämpat i många år nu och haft både med- och motgångar, men vi har lyckats och det här priset är ett tecken på det. En fin belöning för allt arbete vår fantastiska personal lagt ned, men också en morot för oss i framtiden, sammanfattade Karl-Johan Mertz, transportchef på Mertz.

Delar av motiveringen till priset lyder:

”Förutom att anpassa sin basverksamhet av vägtransporter till kraven för hållbara transporter har Mertz med framgång kompletterat sitt tjänsteutbud genom att även erbjuda marknaden transporter på järnväg. Mertz ger nya impulser till gagn för den framtida utvecklingen i en kraftigt konkurrensutsatt transportbransch”.

Publicerad 2021-09-24 08:49

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021