De betalar tillbaka danskt coronastöd

 Foto: Scandlines Foto: Scandlines

Det dansk-tyska rederiet räknar med positivt resultat i år och har därför beslutat betala tillbaka coronastödet från danska staten.

Rederiet Scandlines, som driver färjelinjerna Rødby-Puttgarden och Gedser-Rostock, kommer att betala tillbaka det coronastöd på totalt 69 miljoner danska kronor från danska staten som ska betalas ut vid årsskiftet.

”Vi har varit och är fortsatt under press, och vi har tagit emot statligt stöd för att kunna behålla anställda över sommaren och för at täcka fasta kostnader i dne mycket osäkra period vi nu befinner oss i.

Till skillnad från andra verksamheter har vi genom vår funktion som samhällsviktig infrastruktur kunnat upprätthålla färjetrafiken i väsentlig omfattning. Detta är en bidragande orsak till att vi bedömer att vi kan betala tillbaka stödet på totalt 69 miljoner (DKK) till fasta omkostnader till staten, säger Scandlines CEO Søren Poulsgaard Jensen.

Publicerad 2020-09-17 08:48

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!