De automatiserar spanskt jättelager

Lagerlösningen i Virtos nya fryslager i Spanien får totalt tio våningsplan.  Lagerlösningen i Virtos nya fryslager i Spanien får totalt tio våningsplan.

En ledande aktör inom djupfrysta grönsaker i Spanien bygger nytt stort fryslager. Det blir Swisslog som förser anläggningen med en helautomatiserad lagerlösning.

Virto Group, en ledande aktör inom djupfrysta grönsaker för detaljhandeln och livsmedelssektorn i Spanien, bygger ett nytt stort fryslager i Spanien.

Virtos nya fryslager får kapacitet att hantera 350 pallar per timme och lagra 56 000 pallar av europeisk typ eller 48 000 pallar av industrityp. Systemet möjliggör lagerhållning på 50 000–70 000 ton djupfrysta produkter, för att kunna möta den växande efterfrågan på marknaden.

Den helautomatiska lagerlösningen (Powerstore), som utformats gemensamt av Virto och Swisslog, kommer att ha 31 skyttlar som förflyttar sig genom lagrets olika våningar och gångar. Nio hissar är placerade på fram- och baksidan av lösningen och det finns två inverterade monorail-slingor för att transportera in- och utgående varor i systemet. Avsändningsbufferten kan hantera upp till 204 pallar och det finns transportörer mellan systemets olika funktionsområden.

Publicerad 2021-06-15 15:25

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst

Cron Job Starts