Cyberattack mot rederijätte – igen

 Foto: CMA-CGM/Pierre Kjellin Foto: CMA-CGM/Pierre Kjellin

Ett av världens största containerrederier har drabbats av en hackerattack som gjort så att uppgifter om rederiets kunder läckt ut på internet.

Det är det franska containerrederiet CMA-CGM som ska ha råkat ut för en hackerattack där hackarna stulit data över många av rederiets kunder CMA-CGM ska själv ha kontaktat vissa av de drabbade kunderna och meddelat dem att inga data om dem blivit stulna.

Det rapporterar branschtidningen the Loadstar som också skriver att hackarna hävdar att de kommit över data om uppåt en halv miljon av CMA-CGM:s kunder och även hotat med att sprida de stulna uppgifterna på internet.

För nästan exakt ett år sedan råkade CMA-CGM ut för en allvarlig hackerattack som slog ut både företagets hemsida och ett antal IT-baserade stödfunktioner. Denna gång tror sig CMA-CGM ha åtgärdat problemet.

”Ett läckage av begränsade kunddata (förnamn och efternamn, arbetsgivare, yrkestitel, mejladress och telefonnummer) har upptäckts under underhåll av koncernens API. Vårt IT-team har tagit fram och installerat nya säkerhetsspärrar och övervakning och underhåll av alla våra API:s har skärpts upp”, skriver CMA-CGM i ett pressmeddelande häromdagen.

Fotnot: API är en förkortning för applikationsanvändargränssnitt.

LÄS MER: Omfattande hackerattack mot rederinäringen

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-09-27 09:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021