Catena bygger jättelager åt Elgiganten

Kostnaden för den nya anläggningen väntas uppgå till 813 miljoner kronor. Illustration: Elgiganten Kostnaden för den nya anläggningen väntas uppgå till 813 miljoner kronor. Illustration: Elgiganten

Befintlig anläggning i Jönköping kompletteras med nytt lager på över 86 000 kvadrameter, som på sikt ska generera 600 nya arbetstillfällen.

Anläggningen uppförs av fastighetsbolaget Catena, som tecknat avtal med Elgiganten Logistik om byggnation och uthyrning. 

Elgiganten Logistik förser koncernens samtliga butiker, hubbar och slutkunder i Norden med produkter, och har redan sitt centrallager i Jönköping där även den nya anläggningen nu ska byggas. 

Det nya lagret blir på hela 86 600 kvadratmeter och uppförs i anslutning till Torsvik Industriområde invid E4, i höjd med Hyltena trafikplats och granne med Elgigantens befintliga centrallager. 

Investeringen för den nya anläggningen, som enligt Catena blir en av de största i Norden, väntas uppgå till 813 miljoner kronor. Lagret är planerat att vara färdigbyggt 2024. 

I samband med utbyggnaden kommer Elgiganten i ett första steg att anställa 200 personer, och på sikt väntar man skapa omkring 600 nya arbetstillfällen.

Enligt de bägge aktörerna är målsättningen att den nya anläggningen ska certifieras enligt både BREEAM Excellent och den internationella standarden WELL Core, vilket man enligt uppgift isåfall skulle bli först i Sverige med. Vidare planeras för bland annat solcellsanläggningar, sociala ytor på taket samt grönområden för att bevara och gynna den biologiska mångfalden.

– På Elgiganten Logistik är vi stolta över att vara en arbetsplats med 49 nationaliteter, och nu växer vi med fler anställda vilket stärker oss i rollen som en viktig arbetsgivare i Jönköping. Det är viktigt att vi investerar i attraktiva lokaler med en bra arbetsmiljö för att kunna attrahera den bästa arbetskraften. Detta är viktigt i vårt samarbete med fastighetsägaren Catena, säger Daniel Lundby, vd för Elgiganten Logistik, i ett pressmeddelande.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-06-30 11:14 Uppdaterad torsdag, 30 juni 2022 11:15

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021

Cron Job Starts