Bring gör ytterligare satsning på automation

Fr v: Per Öhagen, Brings koncerndirektör för e-handel och logistik, och Jonas Ahlgren, vd och grundare av DreamLogistics.  Foto: Bring Fr v: Per Öhagen, Brings koncerndirektör för e-handel och logistik, och Jonas Ahlgren, vd och grundare av DreamLogistics. Foto: Bring

Logistikaktören Bring investerar i en majoritetsandel av svenska logtechbolaget DreamLogistics. Investeringen är en del av företagets satsning på automation och e-handelslogistik.

DreamLogistics är ett logtechbolag som har specialiserat sig på automatiserade lagerlösningar som kopplar samman IT och logistik. Med 350 anställda fördelade på anläggningar i Habo, Ängelholm och Borås uppges företaget, som grundades 2010 av tre e-handlare och har en omsättning på över 300 miljoner kronor, vara ett av Sveriges snabbast växande 3PL-bolag.

"Stärker vår satsning i Sverige"
Tidigare i år meddelade Bring att man satsar stort på automatisering i och med införandet av autostorelösningen Shelfless i Rosersberg i norra Stockholm. Nu står det klart att Bring köper en majoritetsandel av DreamLogistics, vilket innebär att man expanderar ytterligare inom e-handeln på den svenska marknaden. 

— DreamLogistics har en stark position och en intressant kundbas, vilket gör att vi stärker vår satsning i Sverige avsevärt. Att kombinera DreamLogistics digitala lösningar och kunskaper med vårt starka distributionsnätverk och gröna leveranser gör att vi kommer spetsa helhetserbjudandet till våra kunder. Framöver kan kunderna förvänta sig en ännu större valfrihet — och en större lagerkapacitet, säger Per Öhagen, Brings koncerndirektör för e-handel och logistik, i ett pressmeddelande.

"Automationslösningar i världsklass"
Enligt Bring vill man genom investeringen av DreamLogistics knyta till sig en kompetens, digital funktionalitet och erfarenhet inom e-handelslogistiken. Tillsammans uppges de två bolagen kunna ge alla nätbutiker, oavsett storlek, tillgång till lagerlösningar som bara de allra största näthandlarna haft möjlighet till fram tills nu.

 – Med Bring som investerare kommer vi tillsammans kunna verkställa och skala upp den resa vi på Dream har påbörjat men som vi behöver mer muskler att slutföra. Nu kommer vi kunna erbjuda befintliga och nya e-handelskunder automationslösningar i världsklass, kommenterar Jonas Ahlgren, vd och grundare av DreamLogistics.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2021-10-19 09:19 Uppdaterad tisdag, 19 oktober 2021 10:00

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021