Best växer — dubblar terminalyta

Best Transport-terminalen i Göteborg är belägen i Kallebäck nära E6, E20 och väg 40. Foto: Best Transport Best Transport-terminalen i Göteborg är belägen i Kallebäck nära E6, E20 och väg 40. Foto: Best Transport

Last mile-aktören expanderar i Göteborg. Hoppas bli ett ”nav för hela Västsverige”. 

Nyligen meddelades att Best Transport fyrfaldigar verksamheten i Jönköping, och nu är det klart att man dubblerar terminalytan i Göteborg som därmed kommer att uppgå till 4 000 kvadratmeter.

Terminalen är belägen i Kallebäck nära centrala Göteborg samt E6:an, E20 och väg 40, något som gör att Best Transport i Göteborg enligt ett pressmeddelande nu hoppas bli ett nav för hela Västsverige. 

– Att vi nu dubblerar terminalytan i Göteborg är helt i linje med Best Transports tillväxtstrategi. Det här skapar än bättre förutsättningar för att förse företag och två miljoner konsumenter i Västra Götaland och Halland med snabba och hållbara leveranser. Det är också spännande att vi genom vår temperaturövervakade terminalyta utökar möjligheterna att hjälpa våra kunder inom läkemedelsbranschen, säger Niklas Falk, affärsområdeschef för Best Transport Göteborg, i ett pressmeddelande. 

Under hösten kommer terminalen, som drivs av förnybar el, att förses med både HVO100-tank och laddinfrastruktur för att Best Transports fossilfria fordonsflotta ska kunna tanka och ladda förnybart i samband med lastning. 

Verksamheten på terminalen i Kallebäck pågår dygnet runt och utöver de tjugotalet medarbetare som arbetar på Best Transport i Göteborg är last mile-aktören också uppdragsgivare för hundratalet chaufförer.

– Best Transport utvecklas hela tiden och det är spännande att vi genom denna satsning kan erbjuda våra innovativa och hållbara tjänster till fler kunder. Att terminalen dessutom blir en attraktivare arbetsplats för mer än 120 medarbetare och chaufförer, och i framtiden ännu fler, har också varit en väsentlig del i vårt beslut att investera i Göteborg, kommenterar Niklas Knight, koncernchef på Best Transport.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-06-29 11:37 Uppdaterad onsdag, 29 juni 2022 11:39

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021

Cron Job Starts