Begagnatspecialisten Sellpy ny hyresgäst hos Prologis

Oskar Nielsen operativ chef på Sellpy konstaterar att företaget utökar sin yta med det dubbla genom flytten till Rosersberg. (Bild: Prologis) Oskar Nielsen operativ chef på Sellpy konstaterar att företaget utökar sin yta med det dubbla genom flytten till Rosersberg. (Bild: Prologis)

Sellpy, inriktad på secondhand-försäljning på nätet, flyttar in i Prologis logistikanläggning DC3 i Rosersberg. Det är nybyggd fastighet på omkring 10 000 kvm.

– Efterfrågan har växt snabbt och kraven på mer yta har funnits ett tag, säger Oskar Nielsen, operativ chef på Sellpy och en av grundarna till företaget.

I Rosersberg kommer alla varor som ska säljas att packas, lagras och distribueras. Nära 8 miljoner varor per år ska kunna hanteras. Med den nya anläggningen fördubblas lagerytan. Sellpy har idag 370 anställda och siktar på att nyanställa ytterligare 80. Oskar Nielsen uppger också att nära åtta miljoner varor ska kunna hanteras per år.

Prologis började bygga anläggningen på spekulation förra året. Den ligger intill E4, omkring 10 km från Arlanda och är byggd enligt miljöcertifieringen BREEAM ”very good”. Anläggningen är bland annat försedd med energisnål led-belysning och kommer att förses med en solcellanläggning som genererar upp till 150 000 kWh per år.

Anläggningen har 12,2 meter i fri höjd inomhus och 11 lastbryggor samt en lastport i marknivå. Max golvbelastning är 5000 kg.

Mats Udikas E-mail:
Publicerad 2020-06-03 15:21 Uppdaterad torsdag, 13 augusti 2020 14:40

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!