Åsikten

Glöm inte vilka de grundläggande behoven är och se till att logistikkedjorna för livsmedel, medicin och sjukvårdsutrustning fungerar. Det behövs om vi ska stå redo när nästa svarta svan dyker upp, påpekar Erik Wallin på Colliers. Artikeln har tidigare varit publicerad i Transportnytt 4-2020.

Sjöfarten erbjuder allt fler smarta transportlösningar på fartyg som blir allt effektivare. Det kan kännas betryggande för näringslivet i en tid när utmaningarna står på rad, menar sjöfartsanalytikern Christopher Pålsson på Lloyds List Intelligence. Artikeln har tidigare varit publicerad i Transportnytt 3-2020. 

Framtidens godstransporter måste klara kraven på hållbarhet. Samtidigt är det många som gör anspråk på gatuutrymmet. Amanda Baumgartner, godsstrateg i Stockholms stad vill bland annat utveckla nattleveranserna och vill undanröja fördomarna mot att använda vattenvägarna för att lätta på trycket i trafiken. Artikeln har tidigare varit publicerad i Transportnytt 2-2020.

E-handeln ändrar förutsättningarna på marknaden och centraliseringen av distributionen har gått allt längre. Nu har kanske leveranstätheten blivit så stor att det blir mer effektivt att börja decentralisera? Lokala ”lagerbutiker” kan vara en utvecklingsväg menar logistikkonsulten Joakim Waern. Artikeln har tidigare varit publicerad i Transportnytt 1-2020.

Varför brottas logistikbranschen med låga marginaler? Svaret är att för få sätter värde på det som vi aktörer i branschen erbjuder. Därför måste vi engagera oss och informera om våra verksamheters nytta och dela med oss av ovärderliga insikter. Det skriver branschprofilen Matthias Kettelhoit i ett engagerat inlägg som publicerades i Transportnytt 10-2019.

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Jobb & karriär

Inga händelser

Köpa ny transportbil?

tbg 2020

Transportbilsguiden 2020

Med alla transportbilar
upp till 3,5 ton

Pris 60:-

Beställ den här.